08 – 5118 5110  info@betterbusiness.se Svenska Logga in

BeOnline nyheter

Hej och välkommen till BeOnline!

 

Vår historia

Better Business World Wide är stolta över att vara det företag som definierat kriterierna för mystery shopping i Norden och Europa. Vi har genomfört uppdrag i mer än 55 länder med rapportering i realtid på flera olika språk. Vi arbetar med kunder från olika branscher som alla har samma mål: Att mäta, utveckla och förbättra service och kvalitet.

Veronica Boxberg Karlsson grundade företaget 1995 och arbetade först helt ensam med mystery shopping, marknadsundersökningar, kvalitetsutvecklingsprogram, serviceutbildningar och marknadskommunikation.

En hotellkedja gav Veronica i uppdrag att testa dess enheter i Sverige som mystery shopper. När Veronica hade sovit på alla deras 55 hotell i Sverige ville de ha samma mystery shoppingprogram i Danmark, Norge, Finland, Estland, Belgien och Holland. När de slutligen ville ha besök i alla sju länder samtidigt, anställde Veronica ett antal medarbetare. Basen var Veronicas kontor i bostaden och personalmötena sköttes vid köksbordet.

Veronica_Boxberg_Karlsson_citat

Så småningom ökade antal uppdrag, i synnerhet inom detaljhandeln, och medarbetarnas utlandsresor blev både kostsamma och tidskrävande. Better Business började då kartlägga hur andra internationella företag arbetade. Det ledde till att företaget 1999 flyttade till ett separat kontor i Vallentuna och startade uppbyggnaden av en personalbank med lokala mystery shoppers i Norden samt utvecklingen av den första versionen av onlinesystem för rapportering i realtid. Resan från köksbord till styrelserum hade börjat.

Better Business har utvecklat ett flertal koncept, däribland SSQ-Award, Scandinavian Service & Quality Award, liksom Suverän Service, Tourist-in-Europe och The Smiling Report.

Veronica är författare till många böcker som används av studenter, kunder och mystery shoppingföretag över hela världen, The book about Mystery Shopping, Measuring Management in the Moment of Truth, Så får du personalen att vilja företagets bästa samt den enda bok som skrivits för personal som genomgår ett mystery shoppingprogram: Boken om mystery shopping för medarbetare.

1999 blev Better Business medlem i branschorganisationen för Mystery Shopping, MSPA. 2001 grundade Veronica MSPA Europe och var dess styrelseordförande under de tre första åren och är sedan 2006 ledamot i MSPA Global Board. 2003 var Veronica en av grundarna till IMSA, den Internationella Mystery Shopping Alliansen med mer än 500 000 mystery shoppers runt om i världen. 2008 utsågs Better Business till Gasellföretag som ett av Sveriges snabbast växande företag.

Idag har kontoret i Vallentuna ett 20-tal medarbetare och under åren har totalt över 60 000 mystery shoppers varit registrerade för uppdrag.

Better Business är ett helsvenskt företag som ägs till 100 procent av familjen Karlsson. Better Business har idag franchisetagare på Island och samarbetar med de bästa företagen i branschen vid internationella uppdrag.

Läs mer om Veronicas spännande företagarresa här.